Petar in en pinne till i brasan. Fasiken, vad det brinner!

Så här: Om en säger att en avskyr våldtäkter och män som begår övergrepp mot kvinnor, då säger man inte att man avskyr män, utan just det man just har sagt. Om man säger att ‪#‎BlackLivesMatter‬ säger man inte att andras liv inte är värdefulla utan just det som man precis sade.

Vet ni vad problemet är? Det är att de som säger “inte alla män” eller “All Lives Matter”, de pratar utifrån sin egen trångsynta horisont och avslöjar exakt hur de själva ser på tillvaron.

Sexism angår er män så sjukt hårt. Använd ert privilegie till att förändra de strukturer inifrån som också gör er till offer.

Och en sak till: lägg ner det där med victim blaming, okej? Kvinnor förhåller sig olika till de patriarkala strukturerna därför att förtryckta alltid förhållit sig olika till sina förtryckare. Några allierar sig med förtrycket, andra revolterar mot det. Det är fortfarande en reaktion mot ett förtryck. Istället för att peka finger åt det tycker jag att ni ska underlätta för kvinnor att stå upp för sig själva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *