Till mamman med röjarungen

Jag skulle ha sagt det här till dig öga mot öga men kom mig inte för. Men du mamma som stod i kön i klädbutiken på Bromma Blocks idag med två lintottor. Den ena flickan i fyraårsåldern i full turbo nedrivandes ställ med hårsnoddar och halsband, rännandes mellan klädstänger och ställandes tiotusen “Kan jag få..?” utan att invänta svar. Vilken fantastisk förebild du är. För mig, för de andra i kön, för butiksbiträdet och för dina barn. Så lugnt du satte dig på huk och så vänligt och tydligt du pratade med ditt barn. Om och om igen. Du lät dig inte stressas av andras blickar eller av biträdets stönande. Du hanterade din flicka på det sätt som du visste att hon behövde, inte på det sätt som du förmodligen vet att “alla andra” tycker att du ska göra. Det gjorde mig varm i hjärtat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *